Joulut on vietetty ja uudet vuodet juhlittu. On aika taas siirtyä ankeaan arkeen. Sehän tapahtuu tietenkin tiimipalaverilla. Kuten normaalistikin, ihmiset valuvat paikalle myöhässä. Tänään kuitenkin päästään aloittaamaan vain kymmenen minuuttia aikataulusta jäljessä.

Miltei jokaisen kohdan jälkeen puheenjohtaja toteaa, että keskustellaan tästä sitten projektipäällikköjen kanssa tarkemmin. Jotenkin osaston organisaatio on jokseenkin kummallinen.reilun kymmenen hengen porukasta suurin osa on projektipäälliköitä. Ovathan he jo kuitenkin olleet työmaailmassa enemmän kuin viisi vuotta, mutta kymmentä ei kuitenkaan vielä tule täyteen. Loput porukasta ovat osa-aikaisia, jotka vielä opiskelevat ja mahtuu porukkaa vielä minun lisäkseni toinen, joka jää näiden kahden ryhmän väliin. Tuolla projektipäällikkömäärällä varmasti saadaan hommat pyörimään ja ihmiset tuntemaan itsensä tärkeiksi.

Rouva P. oli tänään palaverissa hieman nurjalla päällä, kuten yleensäkin. Suu pielet tiukasti alaspäin. Rouva P. mielellään kritisoi asioita. Kuten tänäänkin. Tänään tulilinjalle joutuivat kieliopinnot. Toinen osasto on nimittäin käynyt kielitunneille ja Rouva P. kertoi heidän opettajastaan. Rouva P. oli sitä mieltä, että opettaja on ihan ok, mutta ei kuitenkaan huipputyyppi ja, että ei taitaisi olla hyötyä hyödyntää häntä meidän tunneillemme. Tämä on sangen mielenkiintoinen mielipide, sillä Rouva P. ei itse ole edes nähnyt kyseistä tyyppiä eikä käynyt hänen tunneillaan. Ihan hyvä lynkkaus.

Seuraavaksi Rouva P. lynkkasi minun intoni osallistua kielitunneille toisen osaston kanssa. Hän antoi asian päätettäväksi ryhmäpäällikölle, kommentilla; "Mutta onko siinä nyt järkeä käyttää aikaa kieliopintoihin, jos työtilanne on tulipalokiireinen.."

Niin jos on niin varmaan ei, mutta toisaalta 1,5 tuntia viikossa ei kovin suurta lovea tee viikkoon. Ja jos siellä mieli virkistyy ja oppii asioita, niin meneekö se nyt sitten ihan metsään ? Rouva P:n mielestä ilmeisesti menee. Niin menee kohta tämä firmakin. Kapeakatseisia, kun  niin kovasti ovat nuo elämääkin tärkeämmät projektipäälliköt.