Nyt, kun Rouva P on etäpäivällä, on aikaa olla rauhassa ja keskittyä ilman pelkoa omiin hommiin. Samalla voi kertoa myös muista toimiston vipeltäjistä.

Suosikkina sarja saa aloittaa Häslä. Häslä on hieman yli nelikymppinen ylienerginen naishenkilö. Häslä tarttuu tomerasti hommiin ja kannatteleekin harteillaan toimiston, kodin ja koko ihmiskunnan taakkaa. Häslä käyttää aikaansa jokseenkin huolimattomasti. Aamupäivä saattaa raportin teon sijaan kulua ihmettelyyn, kun pääseekin muokkaamaan muiden ihmisten profiileja jossain tuikitärkeässä tietokannassa. Tämänkään asian miettimistä Häslä ei voi jättää vain ATK-osaston ihmisten huoleksi. Asiasta puhistaan ja tuhistaan, jokaisen työtoverin luo riennetään ja kysytään pääsetkö sinä sinne. Häslä siis käyttää paljon energiaa asioihin, jotka eivät oikeasti hänen ongelmakseen kuulu.

Häslällä on myös ADHD. Paikallaan ei voi pysyä eikä asioihin keskittyä. Tavarat ovat hukassa miltei jatkuvasti ja erityisesti silloin kuin niitä tarvitsisi. Tällöin Häslä siirtyy etsimään kadonneita tavaroitaan ja papereitaan muiden pöydiltä. Henkilökohtaista aluetta ei ole Häslälle olemassakaan. Hän tulee kaivelemaan pöytääsi ja kansioitasi omien papereidensa löytämisen toivossa. Eipä aikaakaan, kun huomaat, että Häslä on onnistunut sekoittamaan arkistointi järjestelmäsi ja voit liittyvä hänen seuraansa etismään omia papereitasi.

Ihmettelyä aiheuttaaa myös se, kuinka Häslä on onnistunut pyöräyttämään maailmaan muutaman lapsenkin ja pyörittää heidän arkeaan melko tehokkaan kuuloisesti. Häslä ei ole kiinnostunut pukeutumisesta tai kauneuden hoidosta. Vaatteita pidetään siihen asti, kunnes ne hajoavat totaalisesti. Siitä syystä meitä kanssatyöskentelijöitä Häslä ilostuttaakin kesällä riemunkirjavillä mekoilla vuosikymmenien takaa ja talvella virttyneillä villapaidoilla. Perusasusteena tietenkin paidoista löytyvät olkatoppaukset.

Häslä on kuitenkin enimmäkseen Hessu Hopo-tyyppinen eli enimmäkseen harmiton. Yleensä erittäin hyvällä tuulella ja energinen. Häslän luonteenpiirteisiin kuuluu myös tunnollisuus. Jos kukaan muu ei ota asiaa hoitaakseen, Häslä lupaa hoitaa sen niin kauan, kun asialle saadaan joku varsinainen hoitaja eli Häslä vastaa asiasta loppuelämänsä. Häslä on myös sitkeä. Hän saattaa puhkua ja puhista työpisteessään kysymättä apua muilta. Toki puhkuminen ja puhina välillä on niin kova äänistä, että jonkun on pakko kysyä, mikä mahtaa olla ongelmana.

Häslä on myös luonnonlapsi. Häntä ei hävetä ottaa puheenaiheeksi ruoka- tai kahvipöydässä omaa tai siskon miehensä suolen toimintaa. Kuvailluksi tulevat tällöin kokemukset kaukomailla saaduista ripuleista ja niiden torjuntakokeista.

Häslä on kuitenkin ehkä työyhteisön iloisin ja sydämellisin ihminen. Kaikesta huolimatta.